close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur

Anna Woltz schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2019. Thema: voertuigen. Prentenboek door André Kuipers en Natascha Stenvert

Anna Woltz is de auteur van het geschenk voor de 65e Kinderboekenweek. André Kuipers schrijft de tekst voor het prentenboek van Natascha Stenvert. Het thema is voertuigen onder het motto: Reis mee! De Kinderboeken’week’ wordt gehouden van 2 tot en met 13 oktober.

Anna Woltz is een van Nederlands belangrijkste kinderboekenschrijvers van dit moment. Ze schreef meer dan twintig kinderboeken, die veelvuldig zijn bekroond. In 2016 won ze de Gouden Griffel voor Gips waarvan een tv-serie is gemaakt. In 2019 verschijnt een bioscoopfilm dat is gebaseerd op haar boek Een bijzonder rare week met Tess. 

André Kuipers en Natascha Stenvert lijken bij het thema van deze Kinderboekenweek uitgezocht. Ze maakten samen een aantal prentenboeken over André het astronautje.

Vanwege die voertuigen werd de bekendmaking vanochtend in het Spoorwegmuseum gehouden. Het gaat dus niet zozeer over reizen maar over het vervoermiddel in de breedste zin van het woord. ‘Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. Niet de bestemming maar het vervoer staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip , verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld over op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt’, aldus het CPNB in de aankondiging.