close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur

Blijven schrijven en lezen in 2011

2010 was een prachtig jeugdboekenjaar en 2011 wordt vast nog mooier. Ik wens alle bezoekers van JaapLeest, en hun dierbaren, een schitterend 2011 toe waarin we maar veel mogen genieten. Het politieke klimaat mag dan niet zo gunstig zijn voor de kunsten maar misschien is dat juist een stimulans om tot grote hoogten te stijgen. Niet schreeuwen maar blijven schrijven en doorlezen. 

JaapLeest blijft ook in 2011 de website waar je terecht kan voor recensies van pas verschenen jeugdboeken en voor nieuws over prijzen en andere leuke weetjes en nieuws. Ik ben betrokken bij de Vlaamse kinderjury en zit in de jury van de Brabantse Jeugdliteratuurprijs 2011 die dit voorjaar voor het eerst wordt uitgereikt.

Een kleine verandering, al even geleden ingezet, en wellicht is het sommigen al opgevallen, is dat ik nog wel achter de komma becijfer maar alleen nog in hele en halve cijfers. Geen 7,2 meer maar een 7,0 of een 7,5. Daardoor hoop ik verwarring en ergernis te voorkomen en iets meer duidelijkheid en vergelijkingsmateriaal te bieden.

Nu snel weer verder lezen. Maak er wat van in 2011!

Plaatje: