close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur
4+

De drie J’s willen hetzelfde

De jongetjes op het omslag doen denken aan Jan Peter Balkenende, Mark Rutte en André Rouvoet. Dat soort kapsels. Jee Jee en Jee zijn Jannes, Jef en Joost, de drieling van mama Mona en papa Jakob.

Opnieuw een boekje in de reeks van uitgeverij Lannoo voor beginnende lezers. Job en de duif van Evelien de Vlieger was een uitschieter. Dit is vooral een aardig boekje met een helder verhaalt dat dicht bij de belevingswereld van kinderen staat en gaat over de vraag: wat wil je worden als je groot bent. De een houdt van koken, de ander is vooral druk en knutselt graag en het jongetje dat op Jan Peter lijkt, is vaak ziek. Is een van de drie er voor in de wieg gelegd om het verhuisbedrijf van hun vader over te nemen of gaan ze hun eigen weg? Het antwoord ligt voor de hand.

Wille schetst in korte en eenvoudige zinnetjes het leven van een drieling dat opgroeit in een keurig gezin. Ze maken elkaar het leven niet bepaald zuur, integendeel. Harmonieuzer vind je het zelden in kinderboeken, je zou nog bijna denken dat Jan Peter en André echt model hebben gestaan. De tekeningen zijn jammer genoeg houterig en fantasieloos.

Titel Boek:

Jee Jee Jee

Auteur:

Riet Wille

Illustrator:

Merel Eyckerman

Kaft:
Tags : broerFamiliejeugdboekverhuizen