close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur
4+

Er waren nog wat prinsessen over

Twee nestors zijn verantwoordelijk voor De prins op het witte paard, het prentenboek dat tijdens de komende Kinderboekenweek voor slechts 5 euro te koop is. Dolf Verroen (82) en Thé Tjong-Khing (77) zijn nog altijd heel productief.

Vorig jaar verscheen van hen samen De prinses en de paradijstuin en het geschenk dat ze nu maakten is daar een aanvulling op. “We hadden nog wat prinsessen over”, zei Dolf Verroen tijdens presentatie. Dat komt goed uit want de prins moet van zijn ouders op zoek naar een echtgenote. De prins vindt het maar niks, hij heeft een heerlijk leven met veel vrienden en feesten. Als blijkt dat hij ook een andere prinses mag uitzoeken dan degene die zijn ouders voor hem op het oog hebben, spurt hij er vandoor op zijn wittte paard. Hij ontmoet een aantal prinsessen die stuk voor stuk een vervelende eigenschap hebben, net als in het vorige boek. De een laat een windje, de ander vindt hem een dierenbeul en de derde had hem liever in een sportwagen gezien.

Na de zoveelste afwijzing, raakt de prins in een depressie. Hij voelt zich ellendig en alleen en dat is magnifiek uitgebeeld in een grauwe prent. Er komt weer wat kleur in de tekeningen als de prins verliefd wordt op een naaistertje en zo komt alles toch nog goed.

Geen geweldig origineel sprookje maar wel opnieuw een bewijs van het vakmanschap van deze twee senioren. Korte en duidelijke zinnen en heerlijke prenten met veel kleine grapjes. En ach, je mag een gegeven (wit) paard sowieso niet in de bek kijken, toch? Voor 5 euro is dit een heel fraai prentenboek, het is fijn dat er ook aan de kleinsten wordt gedacht.

Titel Boek:

De prins op het witte paard

Auteur:

Dolf Verroen

Illustrator:

Thé Tjong-Khing

Kaft:
Tags : PrentenboekprinsprinsesSprookjesVoorleesboek