close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur
12+

Half mens, half engel

e 16-jarige Willow is helderziend en doet readings als mensen daar om vragen. Bij een van de populairste meisjes van de school neemt ze het contact met engelen waar, en ze voelt dat het verkeerd gaat aflopen. Deze Beth wil er niks van weten en sluit zich aan bij de populaire Engelenkerk.

Willow is er zich dan nog niet van bewust dat er ook in haar een engel schuil gaat. Daar komt ze achter als ze de Engelenkerk bezoekt om Beth te behoeden, maar zelf op het nippertje gered wordt door Alex, iemand die zijn hele leven al op engelen jaagt. Volgt u het nog? Alex en Willow doorkruisen op hun vlucht half Amerika en, na aanvankelijke terughoudendheid, slaat de liefde onvermijdelijk toe. Willow blijkt half mens, half engel te zijn en ze is de enige die de engelen kan stoppen. Want de engelen in Angel zijn dan wel prachtig en stralen liefde uit en zo, maar ze zijn in het geheel niet zo braafjes. Ze voeden zich met de energie van mensen die ze daardoor in hun macht hebben en ze zijn uit op steeds meer macht. De CIA is de sekte op het spoor maar wordt ook door engelen geïnfiltreerd en uiteindelijk is Alex zo’n beetje de enige die een nieuwe stroom aan engelen kan tegenhouden. Samen met Willow dan.

Ik ben behoedzaam als het om fantasy gaat. Er verschijnt zoveel, zeker na het succes van Twilight, dat het moeilijk is door de bomen het bos nog te zien. Al die boeken over vampiers, engelen, bosnimfen en bedenk het maar. Toch wil ik het niet negeren en ben verrast door dit heel aardige boek. Je moet je even overgeven aan de aura’s en chakra’s en energievelden maar dan is het goed te doen

Het aardige aan dit boek is dat de engelen geen mierzoete wezens zijn maar onbedaarlijke schurken die de mensheid een loer draaien met al hun pracht en verblinding. Het verhaal zit goed in elkaar, is goed geschreven en bij vlagen heel spannend. Blijkbaar hoort bij dit soort boeken een overdaad aan kleffe romantiek omdat de doelgroep vooral uit jonge vrouwelijke lezers bestaat. Niet zo erg, maar het neemt wel erg veel bladzijden in beslag.

Titel Boek:

Angel

Auteur:

L. A. Weaterhly

Vertaler:

Marce Noordenbos

Kaft:
Tags : engefantasyjeugdboekreligieSpanning en avontuurYoung Adult