close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur

Jowi Schmitz wint Diorapthe Literatour Prijs

Jowi Schmitz wint de Dioraphte Literatour Prijs voor haar jeugdroman Weg. Het is de prijs voor het beste boek voor jongeren, De prijs voor het beste vertaalde boek gaat naar Sarah Crossan voor Een, een heel bijzonder boek over een Siamese tweeling dat is vertaald door Sabine Mutsaers. De publieksprijs is voor Peter Paul Rauwerda voor De negen kamers. 

Weg was het enige boek dat als jeugdboek is uitgegeven onder de 5 genomineerde boeken. Naast Weg waren genomineerd:  Peter-Paul Rauwerda: De negen kamers, Hanna Bervoets: Ivanov, Jente Posthuma: Mensen zonder uitstraling, Walter van den Berg: Schuld)

De jury zegt over Weg dat  Schmitz ‘je aan je lurven het verhaal insleurt vanaf de allereerste pagina. Tel daar de vernuftige constructie en de vele fenomenale scènes bij op en je weet dat je te maken hebt met gelaagde literatuur met een hoofdletter L.’ Op JaapLeest kreeg het boek een 8.0 en werd Weg een ambitieuze en gedurfde roman genoemd.

Vrijdagmiddag worden de prijzen uitgereikt en daarmee is de Literatour, de boekenweek voor jongeren, van start gegaan. Alles over de Literatour vind je hier.