close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur

Lindelauf en Van Erkel genomineerd voor Gouden Lijst

Benny Lindelauf en Gerda van Erkel maken kans op de Gouden Lijst 2017, de juryprijs voor jeugdliteratuur voor 12-15 jaar. Lindelauf is genomineerd met Hoe Tortot zijn vissenhart verloor, waarmee hij ook kans maakt op de Woutertje Pieterse Prijs. Van Erkel dingt mee met Als de bergen huilen. De jury heeft voor de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig niet meer dan twee boeken genomineerd.

In de categorie vertaald maken drie boeken kans. De Wonderlingen van Brian Selznick, vertaald door Aleid van Eekelen-Benders, Mij niet gezien van Meg Rosoff, vertaald door Jenny de Jonge en Suzy en de kwallen van Ali Benjamin, vertaald door Lidwien Biekmann.

 Aan de prijs is per categorie een bedrag van € 1.500,- verbonden. De vakjury bestaat uit Evy van Raak, Ingrid Bon, Jörgen Apperloo, Jozefien de Leest en juryvoorzitter Janneke van der Veer. Op 21 april a.s. worden de winnaars bekend gemaakt.

Een overzicht van de jeugdboekenprijzen die dit jaar worden uitgereikt vind je hier.

Afbeeldingsresultaat voor als de bergen huilenAfbeeldingsresultaat voor tortotAfbeeldingsresultaat voor wonderlingenAfbeeldingsresultaat voor mij niet gezienAfbeeldingsresultaat voor suzy en de kwallen