close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur

Woutertje Pieterse Prijs opnieuw voor Westera en Weve. Duo wint met Uit Elkaar.

Bette Westera en Sylvia Weve winnen de Woutertje Pieterse Prijs 202o voor Uit Elkaar, het verzenboek over scheiden. Dat maakte juryvoorzitter Arjan Peters vanochtend bekend in het radioprogramma De Taalstaat. De feestelijke uitreiking kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. Westera en Weve wonnen de prijs ter waarde van € 15.000,–voor de tweede keer, in 2016 al voor Doodgewoon. Na Joke van Leeuwen, Imme Dros, Edward van Vendel, Paul Biegel en Toon Tellegen is het voor de zesde keer in het bestaan van de prijs dat een winnaar op herhaling gaat.

Alles aan Uit Elkaar is sprankelend en origineel volgens de jury. Een boek over scheiden ‘dat de tragiek niet ontkent, maar de feestelijkheid laat zegevieren.’ Bette Westera en Sylvia waren in de 21e aflevering van de Grote Vriendelijke Podcast te horen over de totstandkoming van Uit Elkaar.

Verder waren nog Bizar van Sjoerd Kuyper, IJzerkop van Jean Claude van Rijckeghem, Zwerveling van Peter van den Ende, Flin van Henry Lloyd en Brons van Linda Dielemans en Sanne te Loo genomineerd.

pieterseprijs hashtag on Twitter