close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur
6+

Een geschenk dat naar meer smaakt

Sanne Rooseboom Ravi en de laatste magie Kinderboekenweekgesschenk
CPNB
Sophie Pluim
Waardering: Kinderboekenweekgeschenk om blij van te worden

Een opvallende passage uit Ravi en de laatste magie zit op iets na de helft, daar waar Sanne Rooseboom in de versnelling gaat en beschrijft hoe het verhaal verder zou gaan als het een film was. Dan werd er vrolijke muziek gestart en zagen we in korte, snelle scènes hoe de tovenaars en Ravi en haar moeder en broertje zich aan het voorbereiden waren op hun inbraak bij de Nachtheersers. Tussen de regels door zegt de auteur: ik heb nou eenmaal niet zoveel ruimte, want het Kinderboekenweekgeschenk moet binnen de 100 pagina’s klaar zijn.

Daar slaagt ze in en tegelijkertijd smaakt het naar meer. Want de personages verdienen meer ruimte en sommige verhaallijnen een uitgebreider uitwerking. Dus misschien is dit geschenk wel een aanzet tot iets groters en lezen we nog eens meer over die eeuwenoude tovenaars. Die blijven toch nog wel een tijdje in leven.

Het is een mooi rond verhaal: van de slimme proloog die meteen spanning opwekt, tot en met de afrondende epiloog waarin alles op zijn plek valt. Rooseboom schrijft met humor en vaart en slaagt er in kort bestek in de meeste personages tot leven te wekken. Mede door de fijne illustraties van Sophie Pluim.

Een vleugje magie in het echte leven, wie wil dat nou niet? Na het Boomhut-echec van vorig jaar is dit een cadeau waar je alleen maar blij mee kunt zijn.

Bij besteding van € 13,50 krijg je het tijdens de Kinderboekenweek gratis. Luister ook de aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast waarin Sanne Rooseboom uitgebreid vertelt over de totstandkoming van het geschenk. 

Tags : FamilieFantasiegehandicapthumorillustratiesKinderboekkinderboekenweekkinderboekenweekgeschenkLiefde en vriendschapmagieoudersproblemenrolstoelSpanning en avontuurstadVoorleesboek